NIEUWS

15-01-2021

Even voorstellen! Wie zit er eigenlijk allemaal achter Stichting Vreemde Vogels?

Vandaag stellen we graag Florine van der Vlies aan je voor. Florine doet voor ons de subsidieaanvragen voor alle steden en zorgt dat we muzikanten en kunstenaars, maar ook de fotografen en presentatoren een eerlijke vergoeding kunnen geven. Ze woont momenteel in een verbouwde bus in Spanje en is te volgen via de website en podcast van VanVerhalen.

Daarnaast stellen we graag Jimmy Von Vocalsz aan je voor. Jimmy helpt sinds 2017 mee met de muziekprogramma’s en het boeken van presentatoren en fotografen. Hiernaast is hij vooral bekend van Stichting Vocalsz en doet hij ook de muziekprogrammering voor o.a. Rotterdamse Oogst, GISTpodium, Rotterdam viert de Zomer, George Café, Cocktailbar, Brasserie.

Een andere belangrijke schakel in ons team is Leanne Lichelle. Leanne helpt sinds 2017 mee met de marketing van onze festivals, maar ook het programmeren van locaties, presenteren en fotografie in Dordrecht. Ze is met haar Creative Pickle een marketing & communicatie ZZP’er met een passie voor sociale, culturele en duurzame projecten.

Lielo Aves aan je voor! Ze is één van de oprichters en hierdoor medeverantwoordelijk voor de groei die het heeft kunnen maken. Lielo doet de financiën en websites en houdt alle inkomsten en uitgaven goed in de gaten. Hiernaast heeft ze ook de blogs Tales of luna, Akelige adressen en Dreadful Destinations die het volgen meer dan waard zijn!

And last but not least is Miguel Sucasas BJones! Miguel is een saxofonist uit Galicië, die verhuisde naar Den Haag en helpt met de muziekprogramma’s van meerdere steden, maar ook het programmeren van locaties, presenteren, fotografie en het verzorgen van geluidsapparatuur.

30-12-2020

Vrije Vogels, Storks, en Pica Pica zeggen tot volgend jaar! We willen graag alle bezoekers bedanken voor de succesvolle 1,5 meter edities en online streams! Natuurlijk ook alle muziekacts, kunstenaars en een speciale vernoeming voor Esmé en Jan van Current Music, Popunie Zuid-Holland en Gemeente Leiden, Miguel, Leslo, Fonds 1818, en Project Regeling Popmuziek Den Haag, Ruwhel, Govert, Jimmy, Laura, Stichting Elise Mathilde Fonds en Stichting Volkskracht.

09-11-2020

We gaan deze vervelende corona periode opleuken met live-streams!

Maral & Daan zouden eigenlijk op 17 oktober spelen bij Stayokay Dordrecht , nu spelen ze woensdag 11 november gewoon vanuit eigen woonkamer! Dansen en meezingen mag natuurlijk vanuit eigen woonkamer  😉

Bij zijn? Tune dan om 20:00 in via Instagram Live.

30-10-2020

Nieuws! We verplaatsen een aantal geplande concerten naar online! Helaas werd in het persmoment deze week duidelijk dat de huidige corona maatregelen nog een tijdje zullen duren. We hopen uiteraard later dit jaar nog een aantal live-evenementen te kunnen organiseren en een aantal evenementen te kunnen verplaatsen, maar we hebben besloten om hier niet langer op te wachten.

We hebben het doel om muziekacts uit Rotterdam te promoten en zullen dit nu verplaatsen naar online. We hebben een aantal van de geplande muziekacts gevraagd om een concert via onze Instagram Live te doen en we zullen de optredens daarna ook plaatsen op ons YouTube-kanaal. Bedankt Popunie voor het mogelijk maken hiervan. We komen snel met meer informatie…

14-10-2020

Oh no! We moeten alles voor minimaal 4 weken afzeggen: die beslissing is niet onverwacht, maar toch een harde klap. Helaas gaan hierdoor ook onze plannen voor de komende 4 weken even van tafel, maar hopelijk kunnen we daarna alsnog iets organiseren…

Het festival heeft als doel om lokale ondernemers, muzikanten en kunstenaars te steunen en dat is juist in deze tijden erg belangrijk. Swipe hoe je hiermee kunt helpen…

We roepen iedereen op om de maatregelen van het RIVM op te volgen. Blijf binnen en wees lief voor elkaar. Hoe eerder dit virus onder controle is, hoe eerder we weer met zijn allen kunnen genieten van festivals, muziek, kunst en elkaar.

11-10-2020

Nieuwtje! Het gehele programma voor ons Vrije Vogels Festival is bekend! We hebben onze vrienden van 3VOOR12 Leiden het primeurtje gegeven. Klik hier om het gehele festivalprogramma te bekijken: https://3voor12.vpro.nl/…/update~049d4267-c5d8-4598…

02-10-2020

Goed en slecht nieuws! Het goede nieuws is dat met de nieuwe corona-regels een groot deel van het Vrije Vogels Festival gewoon kan doorgaan. Dit gaat uiteraard allemaal met de 1,5 meter afstand en in overleg met ondernemers, muzikanten en kunstenaars.

Het slechte nieuws is dat we een aantal speeltijden en/of data moeten verplaatsen. We verplaatsen bijvoorbeeld komende zondag bij Old School met muziek van Renée Stevense en kunst van Matilde Zijp naar een nieuwe datum.
Het festival heeft als doel om lokale ondernemers, muzikanten en kunstenaars te steunen en dat is juist in deze tijden erg belangrijk. Zie hierboven hoe je ons hiermee kunt helpen…
17-09-2020

Zaterdag 3 oktober begint de debuut editie! Verwacht een gratis pop-up festival in Leiden met 26 muziekacts en exposities op 26 verschillende plekken. Dit zijn de eerste 13 namen…

23-08-2020

De parades van Pica Pica & Storks gaan met aangepaste maatregelen volgens het RIVM en 1,5 meter afstand door! Kijk op de parade pagina’s op deze website voor meer informatie over de aankomende optredens.

Zien we jullie daar?


23-08-2020

Vrije Vogels Festival is een nieuw muziek- en kunstfestival in Leiden!

Verwacht in oktober, november en december een gratis pop-up festival met muziek acts en exposities op verschillende plekken, denk aan; cafeetjes, restaurants, koffietentjes, winkels.

Het is een samenwerking tussen Stichting Vreemde Vogels en Jan Stroomer van Current Music.

Het eerste event is op zaterdag 3 oktober. Een speciale datum in Leiden die jaarlijks groots wordt gevierd.


22-04-2020

Oh no! Geen festivals deze zomer: die beslissing is niet onverwacht, maar toch een harde klap. Helaas gaan hierdoor ook al onze plannen even van tafel, maar hopelijk kunnen we alsnog iets in het najaar organiseren…

Het festival heeft als doel om lokale ondernemers, muzikanten en kunstenaars te steunen en dat is juist in deze tijden erg belangrijk (lees hierboven hoe je zou kunnen helpen).

We roepen iedereen op om de maatregelen van het RIVM op te volgen. Blijf binnen en wees lief voor elkaar. Hoe eerder dit virus onder controle is, hoe eerder we weer met zijn allen kunnen genieten van festivals, muziek, kunst en elkaar.


28-03-2020

Nieuws! De eerste twee maanden van Storks Instores in Den Haag worden verplaatst. Het pop-up festival zal nu plaatsvinden in juni, juli en augustus.

Aan alle getroffenen, mensen in de zorg, leveranciers, alle collega festival- en evenementenorganisaties: wij denken aan jullie in deze tijd, en wensen jullie veel wijsheid en sterkte.

We houden als Stichting Vreemde Vogels ook het advies van het RIVM in de gaten. We hopen dat Storks 070 Instores alsnog kan doorgaan en het nieuwe advies effect heeft. De eerste twee maanden zijn we momenteel samen met de locaties, kunstenaars en muziekacts aan het verplaatsen.


En ook de Pica Pica Zomerparade, die wordt georganiseerd in de maanden juli, augustus en september, kan momenteel nog gewoon doorgaan…

15-03-2020

Oh no! In verband met de verscherpte maatregelen moeten we de eerste data van Storks Instores helaas (maar ook begrijpelijk) verplaatsen!

Het gaat om Teddy MacranderHan’au Music en Alice Mulder in SPOOKY & SUE en Leopalooza en Cox’strot in De BieB. Het festival heeft als doel om lokale ondernemers, muzikanten en kunstenaars te steunen en dat is juist in deze tijden erg belangrijk.

Hieronder zie je hoe je ons zou kunnen helpen…

28-02-2020

PICA PICA & STORKS KONDIGEN NIEUWE PARADES AAN

Guess who’s back! We gaan in april, mei en juni & juli, augustus en september weer twee nieuwe edities van de Pica Pica Zomerparade organiseren in Rotterdam & Storks 070 Instores in Den Haag.

Wil je meedoen als locatie, muziek act of kunstenaar? Stuur een e-mail naar marcel@stichtingvreemdevogels.com en wie weet…

Klik op de afbeeldingen voor meer info per parade!
03-06-2019

SONGBIRDS – DORDRECHT

Dordrecht! We hebben een nieuwtje!

Hierbij presenteren we ons nieuwste festival, Songbirds 078!

We gaan elke zaterdag- en zondagmiddag in oktober, november en december met Songbirds 078 Festival een festival organiseren in Dordrecht.

Verwacht een instore-festival bij unieke ondernemers met live-muziek en exposities van nieuwe Dordtse talenten.

Binnenkort meer nieuws!

Kom je uit Dordrecht en wil je optreden of heb je een passende locatie? Stuur ons een e-mail via info@stichtingvreemdevogels.com

 

02-09-2018

PATCHES – ETSY

Nu ook op Etsy! Deze super leuke Pica Pica-patches zijn geborduurd, lasergesneden en hebben een strijklaag aan de achterkant. Ze zijn 8 cm lang.

Naast leuk voor op bijvoorbeeld je tas of jas, ook een manier om onze parades te steunen!

Bestel ze via:

 

01-05-2018

DUIFIES – AMSTERDAM

Nieuw in Amsterdam! We gaan met het pop-up festival Duifies 020 ook muziek en exposities organiseren in de hoofdstad. De komende editie is op 26 plekken in Amsterdam Nieuw-West in september, oktober en november.

Meedoen? Mail: aanmelden@duifies020.com

We hebben nu ook linnen tasjes van Duifies 020 Festival in Amsterdam!

Wil je er zelf eentje hebben? Ze zijn 5 euro en je kunt ons hiervoor aanspreken op onze evenementen of mailen naar info@duifies020.com

Een laagdrempelige manier om ons financieel te steunen en een leuk tasje te krijgen!


Meer nieuws?

Ga in het menu naar alle vogels en lees meer over de parade’s per stad!