PICA PICA 010

Tot volgend jaar! We willen graag alle bezoekers bedanken voor de succesvolle 1,5 meter edities en online streams! Natuurlijk ook alle muziekacts, kunstenaars en een speciale vernoeming voor Ruwhel, Govert, Jimmy, Laura, Popunie, Stichting Elise Mathilde Fonds en Stichting Volkskracht.


Nieuws! We verplaatsen een aantal geplande concerten naar online! Helaas werd in het persmoment deze week duidelijk dat de huidige corona maatregelen nog een tijdje zullen duren. We hopen uiteraard later dit jaar nog een aantal live-evenementen te kunnen organiseren en een aantal evenementen te kunnen verplaatsen, maar we hebben besloten om hier niet langer op te wachten.

We hebben het doel om muziekacts uit Rotterdam te promoten en zullen dit nu verplaatsen naar online. We hebben een aantal van de geplande muziekacts gevraagd om een concert via onze Instagram Live te doen en we zullen de optredens daarna ook plaatsen op ons YouTube-kanaal. Bedankt Popunie voor het mogelijk maken hiervan. We komen snel met meer informatie…


De Pica Pica Zomerparade was natuurlijk afgelast door corona, maar we gaan dit jaar alsnog iets organiseren in Rotterdam met live-muziek en exposities bij verschillende ondernemers. Dit uiteraard met de RIVM-regels en 1,5 meter afstand.

Afgelopen zaterdag was onze openingsmiddag bij Maak – Rotterdam. Bedankt Govert Kreuk Photography voor de mooie foto’s!

Voor een overzicht van alle aankomende optredens kijk op:

https://www.facebook.com/picapica010/events

Al deze optredens zijn wederom helemaal…gratis!


Oh no! Geen festivals deze zomer: die beslissing is niet onverwacht, maar toch een harde klap. Helaas gaan hierdoor ook al onze plannen even van tafel, maar hopelijk kunnen we alsnog iets in het najaar organiseren…

Het festival heeft als doel om lokale ondernemers, muzikanten en kunstenaars te steunen en dat is juist in deze tijden erg belangrijk (lees hierboven hoe je zou kunnen helpen).

We roepen iedereen op om de maatregelen van het RIVM op te volgen. Blijf binnen en wees lief voor elkaar. Hoe eerder dit virus onder controle is, hoe eerder we weer met zijn allen kunnen genieten van festivals, muziek, kunst en elkaar.


Aan alle getroffenen, mensen in de zorg, leveranciers, alle collega festival- en evenementen organisaties: wij denken aan jullie in deze tijd, en wensen jullie veel wijsheid en sterkte.

We houden als Stichting Vreemde Vogels ook het advies van het RIVM in de gaten. De Pica Pica Zomerparade wordt juli, augustus en september georganiseerd en kan momenteel nog doorgaan…


Guess who’s back! We gaan in juli, augustus en september weer een nieuwe editie van de Pica Pica Zomerparade 2020 organiseren in Rotterdam. Wil je meedoen als locatie, muziek act of kunstenaar?

Stuur een e-mail naar marcel@picapica010.com en wie weet…


We hebben het programma even samengevat in een filmpje van 1 minuut!

Morgen hosten we een podium bij Belgisch Biercafé Boudewijn tijdens Eendracht Festival. Verwacht live-muziek van King MilesAuxs and the EQsSt. PolaroidKEESElla East en tw/ce.


We doen dit jaar weer mee met Eendracht Festival!

We hosten 20 juni een act op de pre-party en hebben een eigen stage op 18 juli tijdens het festival. We presenteren KEES  tijdens de pre-party.

Toegang is #gratis.


Pica Pica brengt unieke plekken in Rotterdam samen met een Parade

De ekster (Latijns: pica pica) is één van de intelligentste vogels en staat bekend om zijn verzamelwoede van opvallende glinsterende objecten. Pica Pica heeft als doel het verzamelen van de meeste opvallende en nieuwste plekken in verschillende wijken van Rotterdam tijden een Parade. Deze wordt georganiseerd op verschillende plekken in de stad, met het centrum als centraal punt.

“Verscheidene buurten in opkomst krijgen steeds meer unieke plekken (koffietentjes, kapperszaken, concept stores, lunchrooms, design shops, streetwear e.a.), maar werken nog erg onafhankelijk. Wij willen bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door deze plekken op de kaart te zetten”, aldus de organisatie. Middels ‘Pica Pica Parade’ worden de leukste onafhankelijke plekken en locaties in Rotterdam met elkaar verbonden met een overkappend thema, waarbij muziek en kunst centraal staan en een kruisbestuiving wordt aangemoedigd.

Nieuwe Rotterdamse artiesten staan samen met lokale en van buiten Rotterdam komende kunstenaars centraal tijdens de Parade met meerdere instores- en terras concerten. Maar denk ook aan bijvoorbeeld exposities van lokale Rotterdamse kunstenaars. Pica Pica laat aan heel Nederland zien dat Rotterdam erg veel leuks heeft te bieden en een stad in ontwikkeling is waar opkomende initiatieven een kans krijgen. Met de Parade-route zullen mensen van buiten Rotterdam de stad ervaren als een local.

 


info@picapica010.com